Takbyte

Takpannor är inte bara ett skydd mot väder och vind. De förskönar ditt hem, lyfter helhetsintrycket och ger huset en femte fasad. En renovering eller ett byte av ditt befintliga tak kan därför göra stor skillnad.

Att byta tak är inte bara ett utseendemässigt lyft som förändrar och höjer helhetsinstrycket av huset. Det är också en säker investering som ökar värdet på ditt hus, oftast mer än kostnaderna för takbytet. Ett nytt och tätt tak säkrar också huset från läckageskador och dessutom gäller ROT-avdraget vid takbyte.

Vilken stil har du och ditt hus? När du ska byta takpannor bör du välja ett material som du tycker om och som passar huset och dess omgivning. Vi  kan erbjuda både betong- och lertegelpannor samt flera olika ytor och behandlingar.

Exempel på takbyten

På bilderna ovan har det gamla taket byts ut till Bender Palema Brilliant Koppar.

På bilderna ovan har det gamla 2-kupiga taket byts ut till Bender Carisma Ytbehandlad Granit. Förutom taket har har även fasaden fått sig ett lyft med vit och grå färg, markiserna har bytts ut och entrén har byggts om. Dessutom har garageuppfarten och entrén fått sig ett rejält lyft med hjälp av marksten och plattor från Benders.

Betong – eller lertegelpannor?

Taket är husets femte fasad och har stor betydelse för bostadens utseende och helhetsintryck. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut. I det växande utbudet av takpannor gäller det för dig att välja rätt. Men vad passar var?

Betongtakpanna

Betongtakpannan finns i tre olika profiler, enkupig, tvåkupig och platt. Bender Exklusiv är en profil för den som vill ha ett tak med lite mer liv. Bender Palema är en klassisk profil som funnits sedan 60-talet och passar alla hus och Bender Carisma är en platt panna för moderna funkishus – ett prisvärt alternativ.

 

Lertegeltakpanna

Lertegeltakpanna med fals finns i tre profiler, enkupig, tvåkupig och platt. Bender Hansa är en enkupig lertegeltakpanna som finns med modern rundad framkant och den mer klassiska raka framkanten. Bender Tvilling är en tvåkupig lertegeltakpanna som är väldigt lättlagd, även den finns med modernt rundad framkant och den klassiska raka framkanten. Bender Piano är en platt lertegeltakpanna som har ett modernt utseende och passar på de flesta olika hustyper.

Betongtakpanna eller lertegeltakpanna?

Både betongtakpannor och lertegeltakpannor har i stort sett samma vikt/m2 och kan läggas på taklutningar ner till 14 grader. Anpassade tillbehör för respektive produkt finns för alla Benders profiler.

Det kan vara svårt att välja. Den stora skillnaden är priset med fördel till betongtakpannan som är billigare. Ett tips från oss på Benders är att lägga upp några pannor på taket inför läggning och studera dessa från ett avstånd på 20-40 meter för att få en rättvisande bild på hur utseende blir på huset med ny färg eller form på pannan.

Text och bilder är från

Kontakta oss

Har du frågor kring tegeltak eller vill du boka en kostnadsfri besiktning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Icopol (1)